HardlopenHet loopparcours is in 2020 onveranderd ten opzichte van voorafgaande jaren met de beklimming van de Kelderstraat als scherprechter en het vlakke gedeelte langs de kasteelruïne en het meanderende beekje de Ur. De atleten die verwachten lekker vlak te kunnen uitlopen, komen bedrogen uit.

 

Vanuit de wisselzone in de haven lopen de atleten eerst een aanloopstuk van een kleine kilometer tot het keerpunt in het centrum van Stein. De atleten van de Teamcompetities Sprint en Achtste Triathlon lopen daarna nog 1 ronde (5 km), de atleten van de lange adem in totaal 3 rondes (11 km).

 

Het loopparcours is pittig met het klimmetje van de Kelderstraat als kuitenbijter. Na het keerpunt in het centrum van Stein lopen de atleten via het tunneltje langs brouwerij De Fontein. De verleiding om even binnen te lopen en een Steins biertje te pakken, zal er bij sommige atleten zeker zijn. Dat mag... na het passeren van de finishlijn en zover is dat niet. In plaats daarvan lopen we verder langs beekjes en is het genieten van de stilte in een groene omgeving. Na het tunneltje loopt de weg meteen omhoog (Kelderstraat) en zal dat blijven doen tot de finish/keerpunt.

  • De triatleten van de lange afstand 1-60-11 (2e divisie en recreanten) lopen na het aanloopstuk (1,2 km) 3 rondes van 3,3 kilometer.
  • De dames van de 2e divisie, de atleten van de achtste Triathlon en Kikathlon lopen na het aanloopstuk (1,2 km) 1 ronde van 3,3 kilometer.

Parcours na centrale wisselzone

Aanloopstuk : Wisselzone Haven, Havenstraat, Wilhelminaplein, Bergsteeg, Kruisstraat, Valderstraat, Heerstraat-Centrum

(zie route)

Ronde : Heerstraat-Centrum, Valderstraat, Kruisstraat, Kelderstraat, Kuiperstraat, Brugstraat, Molendijk, Steenwegstraat (Langs de Beek), Brugstraat, Kuiperstraat, Kruisstraat, Valderstraat, Heerstraat-Centrum (Finish)
(zie route)


Download
Loopparcours pdf
2020_ondergrond_loopparkoers_008.pdf
Adobe Acrobat document 4.5 MB
Download
GPX File loopparcours
GPX file
2020-07-07_214972823_Triathlon Stein 202
XML document 19.9 KB