HardlopenDe atleten die verwachten lekker vlak te kunnen uitlopen, komen bedrogen uit. Vanuit de wisselzone in de haven lopen de atleten eerst een aanloopstuk van ruim een kilometer tot het keerpunt in het centrum van Stein. De atleten van de Sprint afstand lopen daarna nog 1 ronde (5 km), de atleten van de lange adem in totaal 3 rondes (11 km).

Het loopparcours is pittig met het klimmetje van de Kelderstraat als kuitenbijter. Na het keerpunt in het centrum van Stein lopen de atleten via het tunneltje langs brouwerij De Fontein. De verleiding om even binnen te lopen en een Steins biertje te pakken, zal er bij sommige atleten zeker zijn. Dat mag...na het passeren van de finishlijn en zover is het nog niet. In plaats daarvan lopen we verder langs beekjes en is het genieten van de stilte in een groene omgeving. Na het tunneltje loopt de weg meteen omhoog (Kelderstraat) en zal dat blijven doen tot de finish/keerpunt.


Parcours na centrale wisselzone

Aanloopstuk : Wisselzone Haven, Brugstraat, Kuiperstraat, Kelderstraat, Kruisstraat, Valderstraat, Heerstraat-Centrum
(zie route rechtsboven)

Ronde : Heerstraat-Centrum, Valderstraat, Kruisstraat, Kelderstraat, Kuiperstraat, Brugstraat, Molendijk, Steenwegstraat (Langs de Beek), Brugstraat, Kuiperstraat, Kruisstraat, Valderstraat, Heerstraat-Centrum
(zie route rechtsonder)


Download
GPX file
LoopTriStein2018(2).gpx
GPS eXchange bestand 16.6 KB