Nieuws
07-06-2018 Ironkis inschrijving stop!

We hebben de laatste dagen een enorm aantal inschrijvingen binnen gekregen voor de Ironkids Limburg wedstrijden op 15 juni in het Steinerbos. Om teleurstellingen te voorkomen moeten we de inschrijvingen afronden. Dit gaat in op 13 juni om 20:00 uur. We kunnen maximaal 36 Ironkids per serie laten starten.
Een overzicht.:
4+ 5 jaar momenteel 10 inschrijvingen
6+7 jaar momenteel 18 inschrijvingen
8+ 9 jaar momenteel 29 inschrijvingen
10+ 11 jaar momenteel 27 inschrijvingen
12 + 13 jaar momenteel 13 inschrijvingen
14+15 jaar momenteel 14 inschrijvingen
EIGEN HELM VERPLICHT!30-05-2018 Ik wil sportvoeding.nl

Trots zijn wij dat de Maastrichtse jongens van ikwilsportvoeding.nl onze verzorgingspost tijdens het lopen in de Brugstraat en after finish post willen voorzien van sportvoeding van Enervit (ook de voedingssponsor van Ironman) en Flapjack, de overheerlijke havermoutreep! Deelnemers van de Triathlon Stein krijgen 10% korting op het gehele assortiment op ikwilsportvoeding.nl met de kortingscode: steiniws18. Wacht niet langer en zorg dat je goed voorbereid aan de start staat op zondag 17 juni!23-05-2018 Bacheloronderzoek VU

Wat bepaalt of een race slaagt of mislukt? Ligt dit aan externe factoren zoals de coaching, omstandigheden en het parcours of komt het juist door een goede voorbereiding, of een gebrek daaraan? Hoe zet je je over tegenvallers heen en hoe reageer jij als dingen niet gaan zoals gepland?

Wij, Yvon en Aranka (studenten Bewegings-wetenschappen), gaan op zoek naar het antwoord op de vraag hoe triatleten omgaan met pijn en onverwachte gebeurtenissen tijdens een triatlon. Als triatleet krijg je tijdens je prestatie veel pijn te verduren, maar toch lukt het de meesten om, ondanks deze pijn, de finish te halen. Waardoor komt dit en wat betekent dit voor jouw prestatie?  

Ben jij enthousiast geworden over dit onderzoek en doe je graag mee? Klik dan hier! De uiterste aanmelddatum is woensdag 14 juni

Download
Brief Bacheloronderzoek VU bij Triathlon
Adobe Acrobat document 467.2 KB


18-05-2018 Er zijn nog sprintplaatsen!

Wie durft ?
Tot 10 juni kan er nog ingeschreven worden voor de sprintafstand (en nog beperkt voor de lange afstand), dus...grijp je kans en schrijf in!


Wat heb je nodig, wat moet je doen ?

- NTB Licentie of daglicentie van € 7,75
- Inschrijven voor € 30,-

- € 5,- borg betalen voor de chip

- Recreatief getraind zijn is voldoende


Wat krijg je ervoor terug?

- Een prachtige wedstrijd en herinnering

- Verzorging tijdens en na de sprint

- Enthousiast Steins publiek, geweldige sfeer
- Een professionele finishfoto voor € 3,50
- Een Goodie-Bag

 

Meer informatie op onze Informatie pagina en Programma pagina en inschrijven kan je hier !17-05-2018 Professionele Finishfoto

Jouw eigen professionele finish- en huldigingsfoto's worden gemaakt door Huub Keulers en Lorette Janssen (Huub Keulers Sportfotografie) tijdens Ironkids en op de Sprint/Lange afstand. Voor maar € 3,50 te bestellen op https://www.oypo.nl/huubkeulers

Toon al jouw emoties tijdens jouw finish!!


Download
Finishfotografie 2018.pdf
Adobe Acrobat document 2.3 MB


12-05-2018 Trots op onze Sponsoren!

De belangstelling om ons evenement financieel en met middelen te steunen, is overweldigend. Wij zijn trots dat we 60 sponsoren bereid hebben gevonden de hernieuwde Triathlon van Stein, te ondersteunen.
Klik hier voor het overzicht!03-05-2018 Ironkids zijn er klaar voor!

De Ironkids zijn er klaar voor, kom jij ook?
Er kan nog aangemeld worden voor diverse leeftijdscategorieën en afstanden op vrijdag namiddag 15 juni 2018 in Zwembad Steinerbos. Uiteraard met Pappa's en Mamma's, Opa's en Oma's en de rest van familie en bekenden.
Er worden professionele finishfoto's gemaakt.
Ga naar onze Inschrijvingen pagina en doe mee!02-05-2018 1e Openwater training

25 Leden van Tri Club Stein hebben de 1e openwatertraining afgewerkt als voorbereiding op de Triathlon van Stein.
In de plas op bungalowpark Hommelheide in Susteren werd 1,5 kilometer gezwommen bij een watertemperatuur van ongeveer 18 graden. Zondag staat de Triathlon van Aken op het programma en nog 6 weken te gaan voor Stein. 
Deze toppers zijn er helemaal klaar voor!29-04-2018 Laatste oproep !!!

Terwijl steeds meer atleten van de Parketreus Heerlen Sprint Triathlon de inschrijfbutton indrukken, wordt het voor de lange afstands- triathleten (1- 60-11) haasten.

NOG MAAR 25 inschrijfbewijzen liggen er klaar voor onze long distance. Daarbij worden de inschrijfgelden voor beide afstanden vanaf 1 mei met 10 euro verhoogd.....laatste oproep !!!05-04-2018 Back to basics !

Zowel de Parketreus Sprint Triathlon Stein alsook onze lange afstand zijn NON-DRAFTING wedstrijden. Stayeren is dus niet toegestaan en de NTB zal hier met vier juryleden op toezien (op de motoren van Stichting Motard Stein) dat er volgens het reglement gefietst wordt. Voor deelnemers als Vincent van Lieshout zal dit als muziek in de oren klinken. Hij zal zeker zijn fietscapaciteiten uit gaan spelen op ons selectieve fietsparcours.

We doen een beroep op de 'fair-play' van alle
triathleten, want stayeren is echt uit de tijd!03-04-2018 ITZU Shirt winnen ?

ITZU Bioracer Wielertrui WINNEN ???
De teambaas kwam zojuist hoogstpersoonlijk 2 team shirts maat M en S afgeven omdat deze topploeg onze Steinse Triathlon een warm hart toedraagt. Op 8 April is de bekendmaking van de winnaars.
Hoe deze te winnen???
* like de pagina van ITZU en Triathlon Stein
* reageer onder dit bericht wie u een warm hart toedraagt en dit shirt verdiend heeft.
Vermeld ook aub de maat (S / M) ITZU Koen Janssen27-03-2018 Casco helm winnen ?

Wat MAG je doen? Like onze facebookpagina en dit bericht. (alhoewel delen van dit bericht nog mooier zou zijn).
Schrijf je vervolgens in (mocht je dit nog niet gedaan hebben) op www.triathlon-stein.nl)
Onze ambassadrice Quinty Schoens legt het nog even kort uit . Deze prijs wordt mogelijk gemaakt door Parketreus Heerlen ism CASCO Helmets SA - Cycling en Herman Schoens

Klik op de foto voor de video boodschap !15-03-2018 Vrijwilligers nodig !

Wij zijn nog op zoek naar mensen die ons willen helpen om van Triathlon Stein een mooi triathlonfeestje te maken!
Wij zoeken vooral nog mensen die langs het parcours als hekbewaker/verkeersregelaar zorgen dat alles goed verloopt. En we zoeken nog mensen die willen helpen om alles op te bouwen en af te breken. Wil jij ons helpen?

Of ken je mensen die dit leuk vinden?

Klik hier voor aanmelden vrijwilliger !12-03-2018 TS2018 partner l'Ortye

l'Ortye Haven Stein, heeft volledig medewerking toegezegd voor onze Triathlon op 17 juni 2018. 

Deze partner is van essentieel belang voor ons evenement. Het zuidelijke haventerrein kan ingericht worden voor het zwemonderdeel en een groot gedeelte van de havenweg vanaf brug Meers, voor de wisselzone. Tevens gaat l'Ortye zorgen voor afvalverwijdering en wordt het terrein, daar waar nodig, aangepast voor ons evenement.08-03-2018 Vrijwilligers bij De Grous

De Vrijwilligers Avond op 7 maart is bezocht door een 40-tal vertegenwoordigers van verenigingen en onafhankelijke vrijwilligers.

Na afloop was er gelegenheid voor een gezellige borrel in MFC De Grous in Stein.


Download
Presentatie Vrijwilligers 2018.pdf
Adobe Acrobat document 966.0 KB

Presentatie Vrijwilligers Triathlon Stein 2018


07-03-2018 Infoavond vrijwilligers

Op 7 maart om 19:30 uur bij MFC De Grous wordt een infoavond voor vrijwilligers gehouden. Ons evenement zal worden gepresenteerd en er zijn mogelijkheden met andere vrijwilligers kennis te maken. Wij zoeken nog een aantal vrijwilligers voor diverse functies. Interesse?

Stuur een mail naar info@triathlon-stein.nl


02-03-2018 Steinerbos Ironkids

"Kinderen uit Stein meer aan het sporten krijgen", dat is de intentieverklaring die samen met onze belangrijke partners, Steinerbos, IronKids en Gemeente Stein werd ondertekend. Al 450 kinderen doen mee aan clinics die we organiseren om ze kennis te laten maken met de triathlonsport. Hopelijk gaan deze kinderen meedoen aan de Steinerbos Ironkids Triathlon / Duathlon op 15 juni. Als je wilt meedoen, schrijf je dan in via:
https://www.triathlon-stein.nl/inschrijven


22-02-2018 Deelname Deloitte

Dit jaar staat de Triathlon Stein terug op de kalender. Ook Rolf Gelissen van Deloitte ondersteunt dit initiatief en zal daarnaast samen met drie collega’s deelnemen aan de 2018 editie. Voor twee van hen zal deze triathlon, over een afstand van 1 km zwemmen, 60 km fietsen en 11 km hardlopen, hun eerste ervaring met deze sport worden. Wellicht een opmaat om in 2019 met een nog grotere groep collega’s deel te nemen.


19-02-2018 Bewonersinfo

Dankzij een nieuwe organisatie/Stichting is de Triathlon Stein weer terug op de kalender. Op zondag 17 juni 2018 is het zover. Op vrijdagavond 15 juni een kindertriathlon (Steinerbos Ironkids). Op zondag 17 juni de Sprint- en 1-60-11 Triathlon over hetzelfde parcours!

We zijn ons van bewust dat door het afzetten van uw straat op zondag 17 juni uw woning minder goed bereikbaar zal zijn. We hopen middels deze bewonersbrief de overlast voor omwonenden zo veel mogelijk te beperken.

Klik hier voor de bewonersbrieven !


16-02-2018 Hoofdsponsor Sprintafst.

Met trots presenteren wij Parketreus Heerlen, hoofdsponsor van onze Sprint afstand Triathlon Stein!
Het beloven mooie dagen te worden in Stein 15 en 17 juni mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren en "Vrienden van de Triathlon Stein".

Kij op onze Facebook pagina's, klik hier !


09-02-2018 Maxim Sportvoeding

Maxim Sportvoeding is de NR 1. Sportvoeding in Scandinavië en Nederland. Veel Noorse, Zweedse, Finse, Deense en Nederlandse atleten gebruiken Maxim Sportvoeding om hun prestaties naar ongekende hoogte te stuwen. Extra koolhydraten en eiwitten zijn ook voor triathleten onmisbaar! Super dat ook Maxim een donatie doet in de goodybag tijdens Triathlon Stein!


30-01-2018 Parcoursen goedgekeurd

Alle parcoursen fietsen/lopen Steinerbos Ironkids en fietsen/lopen op zondag 17 juni 2018 zijn goedgekeurd en daardoor DEFINITIEF.
Je kunt alle parcousinformatie vinden op de "Programma 2018" pagina, de "Zwemmen"-, "Fietsen" en "Lopen" pagina's.


27-01-2018 Ambassadeur TriStein

Vandaag is het de beurt aan Martijn Dekker, Ambasadeur van Triathlon Stein en voor velen van ons een inspiratiebron! Ook Martijn legden we onze vijf vragen voor;
1. Wat is jouw motivatie als ambassadeur voor      de Triathlon Stein en wat wil je bereiken?
2. Welke edities van Stein heb je meegedaan,        wat kun je ons hierover vertellen? 
3.Wat zijn jouw persoonlijke ambities in 2018?
4.Wat is jouw mooiste ervaring van de triathlon    sport?
5.Wat zou jij mensen willen meegeven die nog       twijfelen om deel te nemen en de stap naar de   triathlonsport willen maken?

Lees de antwoorden op onze Facebook pagina !


25-01-2018 Onze Sponsoren

Zonder sponsoren geen Triathlon Stein.
De Goud/Zilver/Brons Sponsoren en de Vrienden van Triathlon Stein, zijn toegevoegd op onze Sponsoren pagina en maken ons evenement mede mogelijk. Mocht je interesse hebben bij te dragen aan onze organisatie, kan je contact zoeken via de Sponsoren pagina.


23-01-2018 Ambassadeur TriStein

Met trots presenteren wij één van onze Ambassadeurs Triathlon Stein; Bas Diederen. Wij legden hem de volgende vijf vragen voor;
1. Wat is jouw motivatie als ambassadeur voor      de Triathlon Stein en wat wil je bereiken?
2. Welke edities van Stein heb je meegedaan,        wat kun je ons hierover vertellen? 
3.Wat zijn jouw persoonlijke ambities in 2018?
4.Wat is jouw mooiste ervaring van de triathlon    sport?
5.Wat zou jij mensen willen meegeven die nog       twijfelen om deel te nemen en de stap naar de   triathlonsport willen maken?

Lees de antwoorden op onze Facebook pagina !


22-01-2018 Trio's van harte welkom

Zoals jullie weten zijn ook trio’s van harte welkom op de Triathlon Stein. Ook voor bedrijven interessant. Medewerkers worden gestimuleerd om te bewegen en het bedrijf krijgt een leuke promotie. Hoe mooi is dat?
Wil jij samen met jouw collega’s als trio mee doen? Deel dit bericht en tag jouw collega’s!
Eind januari trekken we één winnend trio dat gratis mag deelnemen aan Triathlon Stein.


17-01-2018 17 Deelnemers TVS Clinics

Het maximale aantal van 17 deelnemers aan de Zwemclinics bij Triathlon Ver. Stein is bereikt. De deelnemers worden de komende maanden voorbereid voor hun deelname op 17 juni aan onze Triathlon in Stein.
Trainingen bestaan uit zwemtrainingen in Zwembad Steinerbos en buiten-zwemtrainingen in Recreatiepark Hommelheide in Susteren alsmede (baan) looptrainingen en fietstrainingen met TV Stein.


07-01-2018 Nieuwe groep TV Stein

11 nieuwe traitleten zijn gestart met hun voorbereiding voor de Triathlon van Stein!
Op zaterdag 6-1 werden zij warm ontvangen bij Triathlon Vereniging Stein voor hun eerste zwemtraining.
Wij wensen Danny Roufs, Alicia Nijsters, Ilja Nijsters, Fred Geilenkirchen, Rob Tillie, Arthur van den Bogaert, Carlo Meulenhoff, Bas Robroek, Esther Bakker, Erwin Claassen en Judith van Rooij alvast heel veel succes!


06-01-2018 Relay/estafette deelname

Wist je al dat je op zondag 17 juni 2018 ook als Relay Team kunt deelnemen aan de afstand 1-60-10?
Dus kun je 1 km zwemmen, 60 km fietsen of 10 km hardlopen?
Dan is dit jouw kans om samen met jouw vrienden en/of familie Triathlon Stein te voltooien!


22-12-2017 Kans op gratis startbewijs

Maak kans op het mooiste kerstkado van 2017, een gratis startbewijs voor de Triathlon Stein 2018!
Like én deel onze pagina Triathlon Stein én dit bericht en maak kans op deze prijs!

Allemaal Fijne Feestdagen!


20-12-2017 Beste Triatleet van Stein

Wie mag zich beste triatleet of triathlete van gemeente Stein noemen?
Zoals verleden week al te lezen in ViaStein, komt er een aparte competitie met prijzen voor de inwoners van gemeente Stein!
Stein zelf en Urmond zijn al een klein beetje vertegenwoordigd, blijkt uit de inschrijvingen. Maar waar blijven de bikkels van Elsloo, Meers, Berg a/d Maas etc.? Altijd al je buurman of buurvrouw na een verloren potje jeu de boules willen terugpakken, maar nog niet aan toegekomen? Dan is nu je kans! Hoppa, erop en erover. De wraak zal zoet zijn. 
Ps. Er staat een klein foutje in het artikel. De zwemstart van de wedstrijd op zondag vindt plaats in de haven van Stein, de finish is in het centrum.


19-12-2017 Triathlon Pakket TV Stein

Triathlon Kennismakingspakket voor deelnemers aan Triathlon Stein.
Speciaal voor startende triathleten die hun debuut willen maken tijdens de Triathlon Stein 2018 bied Triathlon Vereniging Stein een speciaal kennismakingspakket aan :

 • Deelname aan zwemtrainingen op de zaterdagmorgen van 8:30–9:30 uur onder begeleiding van een zwemtrainer
 • Clinics georganiseerd in samenwerking met Stichting Triathon Stein
 • Mogelijkheid tot het bijwonen van lezingen
 • Deelname aan buitenwatertrainingen (op donderdagavonden) start april 2018
 • Profiteer van tips & advies
 • Aanmelding bij de NTB als aspirant-lid: hierdoor is geen daglicentie nodig bij deelname aan Triathlon Stein

Dit kennismakingspakket kost € 50,- en start op 6 januari 2018. Wil je gebruik maken van dit aanbod, schrijf je dan nu in vóór 1 januari 2018 bij secretaris@tvstein.nl.
Na inschrijving ontvang je een licentienummer waarmee je je bij de wedstrijd kunt inschrijven.

De regels :

 • Je mag de afgelopen 3 jaar geen lid zijn geweest van de Triathlon Ver. Stein
 • Minimum leeftijd voor deelname aan deze aanbieding is 16 jaar
 • De € 50- zijn exclusief kosten voor inschrijving voor de wedstrijd
 • Je bent zelf verantwoordelijk voor de inschrijving van de wedstrijd
 • Het is geen volledig lidmaatschap, deze aanbieding eindigt na 17 juni 2018.

Heb je vragen, stuur dan een email naar : secretaris@tvstein.nl of bel 06-54701296.


08-12-2017 Sportvoeding Sponsor

Zeer trots zijn wij op het feit dat ikwilsportvoeding.nl de sportvoeding voor de verzorgingsposten gaat sponsoren tijdens de Triathlon Stein! Het gaat om High 5 sportdrank (ook bekend van Ironman Maastricht) en na de finish wacht alle atleten een overheerlijke Flapjack!


21-11-2017 Lokale Omroep Stein

Triathlon Stein in de Media:
LOS (Lokale Omroep Stein)
Ralf op het Broek en Guy Schroten presenteren de wedstrijd 2018 en onze Stichting Triathlon Stein. 

Je kunt deze uitzending nog eens bekijken via deze link:

Link naar de uitzending


13-11-2017 Omroep START

Triathlon Stein in de Media:

Streekomroep START.
Ralf op het Broek en Bob Martens presenteren de wedstrijd 2018 en onze Stichting Triathlon Stein, bij lokale omroep START in "Vanuit de Startblokken". 
 
link naar uitzending gemist


10-11-2017 De Oprichting

Op 10 november 2017 is de oprichting van de nieuwe Stichting Triathlon Stein een feit. Voorzitter Roger Cuijpers, waarnemend penningmeester Bob Martens en secretaris Dave van Bogaert ondertekenden de notariële akte, waarmee de nieuwe stichting van start gaat! 
 
Met grote dank aan onze allereerste sponsor: Ron Martens Osteopathie uit Beek die de oprichtingskosten sponsorde! 
Ook Palmen & Dassen Notarissen hebben een gedeelte van de notariële kosten voor hun rekening genomen.  
Beide sponsoren bedankt! 


01-11-2017 De voorbereidingen

Vanaf september 2017 zijn we inmiddels druk bezig om voorbereidingen te treffen, voordat we daadwerkelijk de lucht in gaan.  
Draagvlak voor het event peilen bij provincie, gemeente, de bewoners en last but not least de sporters. Draagvlak bij de gemeente en de gemeenschap van Stein is er volop. Na de Facebook lancering zijn er inmiddels 625 volgers. Bedrijven die we spraken zijn allemaal enthousiast en bereidwillig om mee te werken en/of zelfs actief mee te doen. Verenigingen melden zich spontaan om te helpen. 
Ben je als bedrijf / vereniging (nog) niet benaderd, wij zijn uiteraard nog lang niet klaar. Heb je vragen of wil graag actief meedoen, laat ons dat dan weten.  

Sporters/triathleten zijn aangenaam verrast, met name over de afstanden van de diverse onderdelen. Ook is er veel vraag om met Relays te kunnen deelnemen. Wij hebben vele reacties op Facebook, Instagram en Twitter gehad.